Turism in Romania prin inchirierea unei masini
Se știe că România este o țară cu un mare potențial turistic. Acest lucru nu este confirmat doar de mulțimea de turiști și vizitatori străini care este în creștere pe an ce trece. În ultima perioadă și turismul intern cunoaște o creștere și o dezvoltare, iar tot mai mulți români aleg să-și petreacă vacanțele vizitând locurile extrem de fascinante din interiorul țării. Dacă deja ai colindat un pic România vizitând cele mai cunoscute atracții turistice și te gândești ce să mai vizitezi nou, îți recomandăm câteva obiective mai puțin cunoscute, dar care merită vizitate de fiecare pasionat de călătorii. Puteti calatorii alegand una dintre masiniile noastre. Oferim spre inchiriere o gama larga de masini de la masini mici economice pana la S.U.V -uri sau luxury
Turnul Chindia, Târgoviște.
Întregul ansamblu monumental, dar și vechiul oraș erau dominate de fortificația ridicată de Vlad Țepeș, în jurul anului 1460. Ridicat peste turnul bisericii-paraclis, are o înălțime de 27 m, fiind alcătuit dintr-o bază în trunchi de piramidă. În interior construcția este etajată pe trei nivele, iar accesul la interior se face printr-o scară în spirală. Imaginea actuală se datorează refacerii din secolul al XIX-lea. Inițial construcția era mai joasă, având doar două nivele. Astăzi, turnul funcționează ca muzeu, unde sunt descrise legende legate de viața lui Țepeș.
Mănăstirea Nămăești, județul Argeș.
Construită în secolul al XVI-lea este unica mănăstire din țară construită în stâncă. Legenda spune că doi ciobani au cioplit fascinanta bisericuță într-o peșteră în care au găsit o icoană misterioasă, reprezentând-o pe Fecioara cu Pruncul. Această mănăstire se mai consideră a fi cea mai veche mănăstire de maici.
Muzeul de Mineralogie din Baia Mare
Este una din atracțiile mai puțin cunoscute ale Băii Mari, dar nu mai puțin interesante. Muzeul este o adevărată descoperire, iar farmecul său constă în varietatea și mulțimea de eșantioane minerale, roci, cristale locale. În prezent colecția de minerale numără peste 16000 de piese rezultate din zăcămintele regiunii Băii Mari și are o valoare impresionantă datorită rarității eșantioanelor pe plan european, numărului mare ale acestora expuse în muzeu, a culorilor și dimensiunilor diferite.
Cascada Săritoarea Ieduțului, Bihor
O altă destinație turistică ce merită a fi descoperită este cascada Săritoarea Ieduțului din munții Apuseni. Este situată în apropierea stațiunii „Stâna din Vale” județul Bihor și are o lungime de aproximativ 15 m. Domnește într-un cadru de vegetație sălbatică, cu brazi și pajiște naturală. Aerul din preajma cascadei este curat datorită nivelului de ionizare mare. Nu uita să te oprești, să admiri perdeaua splendidă pe care o formează cascada, să respiri aerul proaspăt, să asculți cântecul păsărilor și să te bucuri de natură departe de gălăgia civilizației.
Rezervația naturală Focul viu din Buzău
Este un fenomen rar întâlnit pe glob, iar România este norocoasă din acest punct de vedere. În Ținutul Buzăului, în apropierea satului Terca din comuna Lopătari flăcările izvâcnesc la propriu din pământ. Un fel de conductă prin care gazele naturale sunt emanate și aprinse la suprafață de razele soarelui. Uneori flăcările ajung și la 2 metri . Până la acest obiectiv turistic drumul este mai aventuros, însă merită efortul întrucât și zona este una muntoasă și deosebit de frumoasă.