Reguli simple pentru a conduce în siguranță pe zăpadă
În aceste zile, vremea de afară nu este deloc blândă, iar prognoza meteo arată în continuare temperaturi foarte scăzute, intensificări susținute ale vântului, temporar ninsori, dar și vizibilitate scăzută. Din această cauză, este foarte probabil ca zăpada să creeze probleme și haos în trafic. Pentru siguranța dvoastră, pentru a evita întârzâierile, blocarea mașinilor, dar și pentru a reduce oricare alt risc pe șosele, recomandăm șoferilor niște sfaturi simple, dar utile în această perioadă.
1.Păstrați viteza scăzută și fiți atenți cum intrați în curbe. Chiar dacă drumurile au fost curățate, este posibil să fie alunecoase încă. Aveți grijă la gheața de sub zăpadă. Este un pericol invizibil care poate crea probleme chiar și celor mai atenți șoferi. La curbe viteza trebuie să fie extrem de redusă, cât mai mică posibil. Conduceți ușor și evitați frânarea.
2.Asigurați-vă că acordați mai multă atenție decât de obicei celorlalți șoferi, mai ales atunci când virați, opriți sau schimbați banda. De asemenea, păstrați distanțe mari între mașini. Pe drumuri cu zăpadă mașina frânează mai greu, de aceea asigură-te că ai suficient loc ca să previi orice pericol.
3.Verificați dacă autovehiculul dvs. are sistemul ABS. Dacă nu, când doriți să frânați, apăsați pedala de frână încet pentru a împiedica blocarea și deraparea roților.
4.Asigurați-vă că aveți un spray de dezghețare bun. Este important să aveți un spray de dezghețare care vă va ajuta la dezghețarea portierelor sau chiar curățarea fermă a geamurilor mașinii. Iar astfel, conducerea va fi mai sigură.
5.Asigurați-vă că anvelopele sunt în stare bună și mai ales că sunt de iarnă. Anvelopele de iarnă, proiectate exclusiv pentru condiții foarte reci reduc riscul unui accident.
6.Antigelul. Acest lichid este important pentru motorul mașinii dvoastră. Aceasta ajută motorul împotriva înghețului. Așa că, asigurați-vă că aveți și acest lichid foarte util, dar care mulți șoferi îl ignoră. De asemenea, lichidul de spălare a parbrizului are o componentă anti-îngheț. Completați sticla de spălare a parbrizului, astfel încât să fie suficient pentru a vă menține ecranul curat
7.Păstrați o distanță rezonabilă. O suprafață de drum umedă sau înghețată înseamnă că mașina dvs. va avea nevoie mai mult spațiu să se oprească.
8.Pregătește un set de obiecte necesare în caz de defecțiuni. Aceasta ar trebui să conțină o vestă reflectorizantă, o lopată plată dacă se prognozează zăpada, o frânghie de remorcare, o lanternă și chiar o pătură dacă este foarte rece.
9. Nu așteptați ca bateria să se descarce. Temperaturile extreme nu sunt bune pentru baterii.
Vremea caldă poate epuiza lichidul din interior, provocând o slăbiciune; vremea rece expune acest lucru. Acest lucru se datorează faptului că uleiul de motor se îngroașă la temperaturi scăzute și necesită mai mult efort din partea bateriei pentru ca mecanismul de pornire să pornească motorul. Dacă bateria dvs. este mai veche de trei ani sau când porniți motorul mai tare decât ar trebui, faceți o verificare. Majoritatea vor face acest lucru gratuit.
La temperaturi scăzute, condiții de zăpadă și gheață, este important ca șoferii să facă tot ce le stă în putință pentru a rămâne în siguranță în condiții mai dificile. Prin verificarea mașinii înainte de a pleca la drum și respectarea unor reguli simpli, șoferii reduc riscul de a întâmpina probleme.
Călătorește în siguranță!